Första blogginlägget

Det skall bli intressant att se hur det fungerar med en blogg. Jag har en hemsida, men den har ”vuxit ur abonnemanget”. Sidantalet måste minskas eftersom jag inte vill lägga mer pengar på avgiften för abonnemanget. Lägger hellre de kronorna på att komma åt källor, som behövs för släktforskningen. Nu tänkte jag flytta över innehållet på en del sidor till denna blogg.

Släktforskning har jag hållit på med sedan 80-talet. Det började förstås med den egna släkten. Men det finns så mycket annat intressant att undersöka. Befolkningen i byn Oxberg Mora sn år 1669 är ett exempel. Meniga soldater i Mora kompani, Dalregementet 1685-1900 är att annat.

Förutom Mora sn I Dalarna har jag mina anor i Värmland och Småland. Jag har även börjat hjälpa andra, som är nyfikna på sina anor, med släktforskningen. Det är intressant att ”tränga in” i andra landskap och upptäcka hur livet levdes där. T ex nybyggare i Jämtland och storgodsen/statare i Västergötland.

Kanske finns det någon som är intresserad att ta del av min forskning.